HTML

Igyál bort!

Igyál bort - velem... virtuális borkostoló és gasztrotripp, néha mérgelődés és digitális kukaborogatás. Politika- és erőszakmentes blog! Borozunk.hu - Itt folyik az igazi élet! Kérlek fogyaszd mértékkel és élvezettel, a palackod pedig szelektív hulladékgyűjtőbe dobd!

Friss topikok

borozunk.hu

Valami régi-régi 'újdonság'

2011.02.22. 17:24 august

 

Jártomban-keltemben, bornézegetés és vásárlás közben megakadt a szemem egy lila címkés boron.Az volt ráírva: Wunderlich Siller 2008.

Nosza, utánajártam, miféle-fajta jószág ez, és a Wikipédiában a következőket találtam róla:

 

Siller ( Kastélyos bor )

A siller bor nem egy szőlőfajtára utal, siller szőlő nem létezik ! A siller egy színtartományt jelent. Ezen a néven forgalmazott bor egyszer jobb máskor rosszabb minőségű, árnyalata is változhat. Valójában a siller bor szine rózsaszín! Több száz éves múltra tekint vissza, akkoriban vegyes szüreteléssel szedték, egy puttonyba rakva a vörös és a fehér fürtöket is. A mai bortörvény már tiltja ezt a megoldást, siller bor csakis kékszőlőből készülhet, ezért ízében ma már nem találhatunk fehérbor zamatot. A mai sillerborok szine már sötétebb. A rosé bornál tovább tovább áztatják a héjon, ezért több szín és cserzőanyag oldódik ki. A siller bor magyar és német sajátosság.(forrás: wikipedia.org )

 

Egy könnyű, tésztavacsorához ( tortellini, paradicsomszósz, parmezán ) meg is kóstoltuk.Könnyed, halványpiros színű bor; mivel a testes, férfias borokat jobban kedvelem ( és gyakrabban is iszom ) ezért nekem túl könnyed is volt (az asszonynak viszont ízlett...).Ízre kellemes, közepesen savas; annyira nem 'beszélgetős' és nem is itatja magát.Érzésre viszont passzolt a vacsorához.Wunderlich úr szerint cseresznye, málna és ribizli ízjegyek érezhetőek, nekem inkább a ribizli tűnt ki leginkább, bár savasságban és ízjegyekben bizonyosan befolyásoló tényező volt a paradicsomszósz, amit szokás szerint bazsalikommal,kakukkfűvel, oregano-val, vörös- és fokhagymával,kis szerecsendióval, cukor hozzáadása nélkül készítettünk. 

Ára kerek 2000 ft.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borozz.blog.hu/api/trackback/id/tr982681108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása